Oświadczenie ws. pozwów Prezesa Marszu Niepodległości

W imieniu wszystkich działaczy Obozu Narodowo-Radykalnego wyrażamy głębokie zaniepokojenie i oburzenie metodami zwalczania polskich nacjonalistów przez Prezesa Stowarzyszenia Marsz Niepodległości – Roberta Bąkiewicza.

Wykorzystywanie prokuratur i sądów w walce o korzyści polityczne nie było, nie jest i nigdy nie będzie postępowaniem akceptowanym w szeroko pojętym polskim środowisku narodowym.

Choć obawiamy się, że dwa dotychczasowe donosy to dopiero początek nowej drogi obranej przez Roberta Bąkiewicza, to jednocześnie jesteśmy przekonani, że przeciwko takiemu działaniu będziemy, jako polscy narodowcy, zjednoczeni i solidarni. Nasz sprzeciw będzie natomiast jednogłośny i słyszalny w całym środowisku.

Z tego miejsca zapewniamy również działaczy ONR Podhale, jak i niezależnych dziennikarzy – Rafała Mossakowskiego i Kamila Klimczaka, których Prezes Stowarzyszenia Marsz Niepodległości atakuje pozwami, o chęci i gotowości do pomocy w każdej formie, jaka będzie konieczna do udowodnienia, zgodnie z faktami, Waszej niewinności.

Koleżanki i Koledzy, w tej walce – walce o prawdę i sprawiedliwość, nigdy nie zostaniecie sami.
Życzymy Wam wytrwałości i pomyślnego zakończenia tej sądowej batalii.

Czołem Wielkiej Polsce!

Zarząd Główny